Golv
Publicerat den

Förresten så SER DET UT SOM att det kommer lösa sig med golvet och vattenskadan för oss nu. Vi har vart och sett ut ett fint golv i valnöt så nu är det beställt iaf! Vi fick visserligen lägga emellan lite pengar eftersom valnöt är dyrare än ek men det tycker vi att det är värt. Det är ju ändå massivt och riktigt golv som håller lääänge istället för klickgolven... Men vi ropar inte hej än! Vi kommer nog att få stå ut med avfuktare och fläkt i vardagsrummet i 7-10 dagar också, det ser jag inte fram emot. Jobbigt att hålla Zeke bort också. (Om han inte blir rädd för de vill säga)


Stövel letandet
Publicerat den

Tittade mig omkring lite efter andra snygga och Billigare stövlar på nätet. Så dök dessa fina upp, och till halva priset av de förra bara!



Måste iaf prova innan jag köper. Naturkompaniet verkade ha dem. Så dit går jag imorgon! Lite svårt att få tag i rätt storlek tror jag då det verkar vara populärt med stövlar i år!



Zeke varg
Publicerat den

Zeke-Varg hette tydligen vargen som blåser och pustar omkull grisarnas hus i sagan ni vet...
Men när Zeke fick ett märgben i helgen så blev han verkligen en varg på riktigt! Varginstinkterna som alla hundar har visar sig kan jag lova när de får sitt märgben. Morrar när man kommer nära och tom högg B i handen. Men jag tror att det blev lite stress kombinerat för strax efter han fått benet för första gången så kom pappa, Eva, syrran och brorsna på besök. Så när de som han inte har träffat så många gånger försöker ta benet på skoj så blev det ändå på allvar för Zeke.
Nu har vi tränat honom så att han inte morrar och så när man kommer nära eller ens tar benet från honom. Det är ju inget som är fel eller farligt att han blir så där, det är ju bara en naturlig instinkt, men vi vill ju inte att han ska ha den instinkten så vi tränar bort det. Det som är farligt är ju om det kommer någon som inte vet att Zeke kommer reagera så eller barn som bara vill klappa kommer nära när han kalasar på sitt ben...

Bäst mår väl också hundarna om de inte känner behovet av att beskydda sin mat, leksak eller ben med sitt liv, utan känner sig lugn och trygg med dessa saker runt oss och andra människor eller hundar.

Det är mycket med det här att uppfostra en hund. Många lägger säkert inte så stor vikt i att sätta dessa gränser för sina husdjur. För mig är det viktigt och det är till största delen för att jag vill ha en glad och trygg hund!

Efter några dagarn träning så kan Zeke sitta fint och ge vacker tass. PLUS att han gör "high five"!!! Jätte söt!!!
Men nu vet jag inte riktigt vad nästa trick ska vara? Det får inte vara för svårt bara. Har börjat prova med "ligg" men än så länge inget lyckan försök. hehe


Vill ha!
Publicerat den

HM grejjerna jag fick i fredags var inget bra alls! Klänningen och tunikan jag visade på bild skulle inte komma för ens i JUNI. Och pudriga linnet var jätte jätte stort! Hade tre andra tunikor också som alla var förstora. Tråkigt för jag beställde ju M som jag brukar på det mesta. Som tur är så tog jag stl 36 på de som kommer i juni och det som jag ville ha av de andra fanns att byta!

Men nu har jag gått vidare till att jag vill ha ett par bra (snygga) stövlar.
Dessa har jag vart och provat idag men de satt inte så bra som jag ville. Alla stövlar jag provat är alldeles för långsmala. Det gör jätte onte i fötterna om man inte har rätt stl på stövlar.
Sen var dessa väldigt dyra, 1095 kr och det är utan strumpan. Den kostar extra 395 spänn! Så jag tror jag letar vidare...




...Eller jag vet inte, de är ju så snygga, ska man ha dem ändå kanske... Å inte handla nå mer efter löning?



Myskväll
Publicerat den

Har vart riktigt skönt att ha en ledig dag! Ätit ostbollar och massa godis! Vi var så smarta att vi hällde upp ostbollarna i en skål för några dagar sedan så de skulle bli så där sega som alla gillar. Jag tittade på Så ska det låta tidigare men B vägrade så det blev data för honom... Sedan satte pudelfnattet igång och jag tror visst att det smittade till B med.
Spela in lite bus här, Jag håller på å garvar ihjäl mig när jag tittar på det. Bilden skakar så för att jag garvar när jag spelar in också...Hahaha


http://www.youtube.com/watch?v=Vmza-HMNiQY

Klicka på länken så kommer du direkt till klippet på youtube. jag kunde inte få in klippet direkt i bloggen...=)
Tänk på att jag smygfilmade B och att han hade hållit på så här ett tag redan när sa att jag skulle "fota Zeke" haha han visste inte att jag filmade!


Zeke Zeke Zeke
Publicerat den

Här är llite fina bilder på lilla pojken våran:






Och så en bild på husse och matte så klart!


Spontan shopping
Publicerat den

Jag tog cykeln till jobbet igår. Va lite slirigt men det gick bra-och snabbt. Jag hade 20 min att slå ihjäl innan jag börja. Vilket betyder oftast att min plånbok får lida! hehe

Jag köpte världen sötaste rivjärn på Åhlens. Vi var faktiskt i behov av ett nytt då det gamla har rostat så mkt. (så du vet mamma) Sen blev det lite påsk saker också. Jag tänkte börja påskpynta tidigt detta år för vi är nog i fjällen i påsk...
Detta handlade jag:

Prinsessrivjärn, rosablommiga servetter, gula prickiga servetter, kökshanduk, vinkork?-varför köpte jag den? -äggkoppar och det lilla ägget mellan servetterna blir en söt handuk när den läggs i blöt, med samma motiv som kökshandduken. Fina grejjer va!

Sen köpte jag glittersprej som jag ska ha till påskfjädrarna i riset. Det tror jag bli läckert!


God morgon?
Publicerat den

Eller ja de är väl inne på eftermiddag nu kanske. Har vart lite segt att komma igång här. Det är så svårt att komma ur sängen när man har en mysig valp som bara vill pussas och busa.=) Jag är ju ledig  Föreningens egna lilla Boris och en rörmockare kom sedan för att kolla vattenskadan vi fått i vardagsrummet vid elemantet. Rörmokarn kunde inte göra något iaf för ens golvet var borta... Han trodde på svåra skador sa han! UNDERBART! Så vi får väl se nästa vecka när en snickare har varit hit om vi får ett helt nytt golv eller bara bitvis. Nu tror jag att vi är överens med alla parter om att föreningen ska stå för kalaset, frågan kvartsår om vårat golv bara.

Tror det är solning med Lisa som är nästa på schemat sedan hämta ut HM paketet! Sedan ska jag försöka tjata med mig B till Valbo för att kolla på en byrå. Har ju sålt guld så nu är vi rika! *eller inte*




DIF!
Publicerat den

Om en timme ska jag och B möte upp två par till för att käka lite på munken och titta på hockey. Brynäs-Djurgården är det visst! Ska bli roligt det. Tror dock att jag är den ända vettiga människan i det sällskapet som håller på rätt lag! = DIF! Men brudarna i sällskapet är ju från uppsala hållet båda två så dom kasnke jag kan få med mig. Om inte annat bara för att jävlas lite med karlarna. Hihi!



Liknande sån här köpte vi med pappa till hans jobb (brynäsare) när DIF hade vunnit för andra året i rad år 2001 tror jag det var? De va tider när man var Helt inne i allt med hockey. Inte alls så intresserad nu längre men Djurgårdare har jag alltid varit, det sitter i ryggmärgen bara!


 



Tomat explosion!
Publicerat den

Vart lite kaos hemma igår eftermiddag. Fick varor på jobbet så man blir lite extra trött när man kommer hem... Så ville jag sova en liten stund men jag fick inte sova klart riktigt för vi var tvugnen att åka och handla. Jag ville ju så gärna in på dollar store för att kolla om de fått in några fler hundmatskålar. Kvart över sex var vi på coop, B sprang in och handlade så satt jag kvar med Zeke i bilen. Han tycker det är ganska mysigt att åka bil så han sover nästan hela tiden. Men efter ca 20 min så började både jag och Zeke ledsna... Så vi gick ur bilen och tog en promenad... Försök göra det med världens sötaste valp som vill hälsa på ALLA människor som går förbi och alla blir ju så glada och ska klappa och hälsa och fråga massa. Tillslut lessnade jag även på det men ändå kom ingen Björn... 40 minuter tog det för karln att handla bröd, smör, pålägg och mjölk som han själv hade gjort en lista på! - De va så lång kö....  Men han hade ju såklart två stora kassar med sig ut. Aja skynda nu så jag hinner in på Dollar för att kika. Så jag sprang över med Zeke och Björn tog bilen över... Hinner ju knappt in så släcker de lamporna och vill stänga... Fan! Men de hade inte skålarna iaf så... Sur blev ja för att han tagit så lång tid på Coop så jag inte fick kolla på det jag ville.
Tänkte att jag skulle få min Werters chokladkaka sen istället framför TVn så blir jag nöjd. Jag hade noga beskrivit att jag ville ha en sån och om den inte fanns så ville jag ha någon liknande men absolut inte smågodis, för de brukar invandrarbarnen kladda i! Fantastiskt så blev det såklart smågodis. Jag va redan så sur då så B fick åka till ica och kolla om den fanns där. De gjorde den så jag fick alla tre sorterna! Hihi vad glad jag blev. Då blev jag snäll igen, fast ingen av dem var särskilt märkvärdig tyvärr...

Sedan var det dags för Zeke att kissa lite i soffan, på sin filt. Stackarn hade ju både ätit och busat så han va ju jätte nödig... Så kastar ju sig B dit och rycker i både filt och hund. Vilket han inte borde ha gjort för då tippade han in kisset på de andra soffkuddarna som snabb sög åt sig! Fasiken! B ut med hunden och jag slet av överdragen av kuddarna och letade efter möbelrengöringen men den hade B gömt någonstans... Efter att ha rivit ut hela städskåpet och vänt upp och ned på halva lägenheten så hittar jag den. Men då vart det bråttom att ta av min tomatsås som stod och stormkokade på plattan! Tomatstänk!!! Jag tog av den på plattan och skulle mixa den lite som den stod i receptet. Tog fram MAGIC BULLET, hälde i nästan all sås, skruvade åt och körde igång... PANG!!!! = Tomatexplosion i hela köket, hela mig och hela taket! Ingen hade sagt till mig att man inte kan mixa heta saker i den maskinen! Tacka vet ja mormors gamla rejäla matberedare!!!

...så igår var jag helt slut hela kvällen!



Bänkad framför TVn!
Publicerat den

Ikväll är det världens bästa Tv-serie kl 21!!! (Ring mig inte då! haha nej ja bara skoja)
Älskar desperate houswifes! Eva Longoria är ju så himla fin. Plus att Mike är het. Men det vill inte B att jag talar om...hihi



Så här skulla jag vilja se ut i håret. Iaf hårfärgen och slingorna är jättefina!!!



Zeke
Publicerat den

Igår var lilla valpen våran jättegosig och inte riktigt lika monstrig som han brukar vara på kvällningen. Håller på och övar lite smått på att sitta fint och vacker tass. Vet inte om det finns någon speciell ålder de borde uppnå innan man övar på riktigt... Men sitta fint funkar jättebra nu iaf. och när han får mat i skålen sin så sitter han fint tills vi säger varsågod. NÄSTAN varje gång funkar det, lite tveksamt i vissa fall.;) Han är ju bara en valp/bebis än, så jag tycker han är jätteduktig redan nu ja! Om några månader tänkte jag gå på valpkurs med honom också, blir väl i april eller maj skulle jag tro. Får öva lite nu innan så vi kan "impa" lite på instruktören och de andra mattar och hussarna.

Ska lägga in lite fler bilder på gobiten ikväll när jag sitter vid rätt dator tänkte jag. Nu ska mormor få se vad stor han blivit!



Vår garderob
Publicerat den

HM har fått in en ny kollektion som passar mig perfekt! Så himla fina färger och spetsar...
Bästellde lite från nätet förra veckan. Blev dessa tre vackra sakerna bland annat.









Gillar puder och vitt just nu! Kommer bli jätte fint i sommar!



Hehe
Publicerat den

Kanske lät lite agressiv i förra inlägget(också) Men det var bara för att jag står på jobbet som vanligt=)
Står och porrsurfar, dricker Cola light och proppar i mig lindor kulor igen. Mmm



Har vart dött hela dagen på jobbet. Tur att man har haft K att stå och snacka skit med iaf! Det är så underskattat att snacka skit om folk på TV tex. Vi resonerar så att det går nog jämnt ut i slut ändan. Vi tror inte att vi är beskonade från att bli talade om. Det man inte vet...



Möten
Publicerat den

Har varit på möte på förmiddagen på Utvecklingshuset. Det är som en slags försäkring och omställningsstöd för arbetslösa/uppsagda... Var väldigt inspererande faktiskt.
Mina fördomar om meddelåderstanter som blir uppsagda och därmed bitter-*pip* har ju besannats dock.
Sitta och klaga på att man har sökt hundra jobb och INGET har gett någonting... "De anställer ju bara 20 åringar" och det finns ju bara Konsum för de i min ålder...
Vi andra i gruppen och själva ledaren försöker fint förklara att man ibland måste tänka på HUR man ansöker också. Lite positiv inställning och kanska ta sig tiden att rikta sitt personliga brev till just Det företaget man söker till... -Men att skriva CV och PB har ju inte arbetsförmedlingen hjälpt till med, säger hon då.
Nehe har dom inte?! Alla jag känner som varit arbetslösa de senaste åren har väl inte gjort något annat än att springa på "jobbsökarkurser". Och har man inte fått det erbjudandet (som varit obligatoriskt) så kan man väl BE om hjälp då...


gremlins
Publicerat den


Gremlins Gizmo på dagen...



Zeke på dagen...



Gizmo och Zeke efter midnatt...



Anna Bergendahl
Publicerat den



Det var väl en blek och tråkig tjej Och låt som vann! Var inte många som var speciellt bra igår heller. Men vem fasiken klädde människan?? Äh skitdåligt helt enkelt. Av dömma av kommentarer på expressen och aftonbladet tyckts de flesta hålla med mig också... (förresten så har hon riktigt stor/lång panna. haha anna-jätte-panna...*sjunger*)

Jag tyckte att Jessicas framträdande och låt var bra och kanske bäst igår iaf. Hon har ju klass!
   


En gravid jessica som är med i melodifestivalen och en bild från årets uppträdande... Klass i båda fallen...


(Bilderna från expressen och aftonbladet.)


Lugnat ner ma´....
Publicerat den

Står och smyg bloggar nu igen på jobbet... Känns riktigt busigt och bra!

Igår blev det basta med inpackning, ansiktsmask och massa snacks med smultrondricka. Helena kan det där med spa dag hon!
Det blev visserligen den snabbaste spa dagen någonsin för att jag hoppade in och jobbade igår till klockan 16. Kom inte in i bastun förens strax före 17 sen ut och vara duschade och städade kl 18. snabba ryck eller iaf en effektiv ta-hand-om-dig-själv-dag! 
Lite vin, de "blåa" lindorf kulorna och melodifestivalen på det så har man tankat sig själv att palla med sista tiden på Lush. (för ett tag iaf)

B kom och hämtade mig sen med lilla Zeke. Hemma hos H och E var han ju lilla gulliga mysvalpen som han gärna visar andra. MEN när vi kom hem så var det dags att få pudelfnatt! Säkert får de allra flesta valparna fnatt på kvällningen men den här lilla har riktiga Zekeryck! Rusar som en idiot på soffan fram och tillbaka, biter i allt han får tag i, kastar med huvvet så han blir yr och nästan ramlar ner från soffan. han naffsar på mig och det gör ju ont nu när han har fått tänder! Ska man försöka lugna honom så morras det och visar tänderna. Trotts det så ser han ju så töntig ut så man skrattar ju åt han och det gör det väl inte bättre. Försöker lugna ner monstret och visa vem som bestämmer men det gåååår ju verkligen inte. -Åh vilken rolig lek detta va tänker nog han...
En promenad brukar funka då IBLAND. Tycker om att äta jord och grus bara för att busa med mamsan..
Man blir tokig på honom ibland samtidigt som det är mysigt att han bara är valp. Väl i VÅRAN säg så lugnar han alltid ner sig som tur är. Så ja, han ligger i våran säng. Kan inte motstå när han står vid sängkanten och gnyr att han vill upp! Så länge han inte kissar i sängen så tycker jag inte att det gör nå att han är i sängen våran. (fast han ligger gärna och smygtuggar på mitt hår, inte så fresht)
Kommer förmodligen att tycka att det är för varmt när han blir äldre och hoppar ner till sin egen säng. Så vi njuter nu så länge det varar...=)


Haha titta vilken galning. Så här ser han typ ut när det är dags för pudelfnatt! Fast detta är någon annan ras så blir han typ så här... Ungefär som gremlins som blir matade efter midnatt så blir det monster...

(Bilden lånad från google bildsök)

Tilllägg: Det är ju inte Zeke på bilden såklart,är en helt annan hund och ras... bara en bild som hjälper att beskriva hur vi ser honom när han får pudelfnatt=)



nu så..
Publicerat den

...Inte nu men NU tänkte jag köra igång med min lilla blogg på riktigt.
Blev lite körigt med jobb, valp och allt sånt där så jag glömde helt bort att jag hade startat denna.

Just nu står jag på jobbet och "smyg bloggar"... (tihi)

I februari fick vi på Lush ett besök från huvudkontoret, vilket inte är så vanligt. Då kom den oerhört tråkiga nyheten att Lush i Gävle, våran lilla butik ska läggas ner! Buhuuu Den kommer att finnas kvar april ut....
Vad de sa till oss då var att efter många försök att förhandla ner hyran på lokalen så har det inte alls gått som de ville. De blir en hyreshöjning istället! Fantastiskt va! runt 30 procent rör det sig om. För att våran butik ska gå runt då måste vi sälja som stockholmsbutikerna gör... (Nu spär man ju verkligen på att Gävle vill vara storstad...) Vilket självklart är löjligt att tro attdet ska gå!
Detta är ju något som är jätte tråkigt och jobbigt för oss tjejerna i butiken som har jobbat hårt för denna butik, haft den som om den vore våran egen. Vi har också försökt att verkligen tiga om nedläggningen för att inte liksom tappa andan ur butiken och att folk ska komma och fråga hela tiden den tid som är kvar. Detta var också i samråd med huvudkontoret... 
Så rätt vad det är så dyker en artikel upp i tidningen att vi ska läggas ner! Fan nu har det läckt ut ändå tänker vi.
Men nej då, det är Lush lilla ägare Bosse som talar ut om nedläggningen. Han säger tom att det INTE är pga hyreshöjningen utan att butiken aldrig riktigt gått runt.
Ja vi har väl inte alltid gått så bra men den har ju funkat men nu går det ju verkligen inte längre när hyran ska höjas. Nu är det ju som att han sparkar på oss som redan ligger ner. Vi har kämpat och kämpat med massa event nästan varje månad, personal möten VARJE månad (har inte alla butikerna). Vi har vunnit en en tävling som heter Doubble saturday som är en säljtävling i att öka mest från en helg till en annan. hela Lush världen är med och vi i lilla Gävle vann 2 år i rad!!! Ingen annan butik i Sverige har vunnit förr. Plus att vi har fått flera diplom och utmärkelser för fin butik och vunnit mindre tävlingar... Vi är bäst!
Jävligt elakt av Bosse att ens nämna att vi ska stänga redan nu! Men att sedan tala om att butiken inte funkat är ju bara för tragiskt. Den har funkat men även om den inte hade det så behöver det inte stå i tidningarna!!!

Folk är ju så jävla vidriga, ända sedan öppningen har vi erfarat det men nu har det ju slagit om helt.
- De förstod man ju att den här butiken inte skulle funka...
- När blir utförsäljningen?

Jävla dumma människor! Är dom glada att vi blir av med jobbet eller!!

Jävle Bosse,, jävla lågkonjuktur, jävla torget som måste byggas om NU jävla dumma människor som känner att de måste vräka ur sig till oss personalen!!!!



Grattis!
Publicerat den

Mitt andra lilla hjärta B fyller år idag! 24 bast, Grattis gubben!. -eller ja i några minuter till har han födelsedag iaf...
Har blivit uppvaktad av min pappa med fru Eva och min lillebror på fika idag. Imorgon kommer Bs släkt och familj så kommer min syrra eventuellt på besök imorgon med. (Hon kan inte vänta längre på att få träffa Zeke.)
Av mig fick B en skjorta på morgonen och på eftermiddagen, när de andra var med, fick han presentkortet på att köra Ferrari eller Lambourgini i sommar. De blev han väldigt glad för.

Får se om jag får sova på golvet inatt med. Man är ju så illa tvungen om man vill att valpen ska kunna sova i sin egen bädd om nätterna... Men det går ganska bra. De va inget gnäll alls på honom denna natt iaf. sov tom till 9 sedan fick vi rycka upp honom så att jag skulle hinna rasta innan jag skulle jobba. Han är ju helt otroligt duktig denna lilla kaxproppen, NÄSTAN helt rumsren redan. Fast vi har ju fått sprungit i trapporna en hel del kan jag då meddela, 4 trappor har vi så det känns i rumpan nu. Vilket iofs inte gör nånting...

Ska väl ta och titta på ögonlocken nu snart om vi ska hinna baka tårta innan storfrämmandet kommer. Tårtan måste väl få stå i minst 5 timmar för att kunna sätta sig...

Sov Gott!



Nu är Zeke kommen!
Publicerat den

Här är lite bild bombning!

Andra dagen, mys med husse (pappa)


Här kan ni nu se världens sötaste Zeke!


...Världens tröttaste Zeke

Och sen lite gos med matte (mamma)



Får lägga upp lite fler bilder och så sen men internet krånglar hela tiden...


Välkommen till min nya blogg!
Publicerat den