Zeke varg
Publicerat den

Zeke-Varg hette tydligen vargen som blåser och pustar omkull grisarnas hus i sagan ni vet...
Men när Zeke fick ett märgben i helgen så blev han verkligen en varg på riktigt! Varginstinkterna som alla hundar har visar sig kan jag lova när de får sitt märgben. Morrar när man kommer nära och tom högg B i handen. Men jag tror att det blev lite stress kombinerat för strax efter han fått benet för första gången så kom pappa, Eva, syrran och brorsna på besök. Så när de som han inte har träffat så många gånger försöker ta benet på skoj så blev det ändå på allvar för Zeke.
Nu har vi tränat honom så att han inte morrar och så när man kommer nära eller ens tar benet från honom. Det är ju inget som är fel eller farligt att han blir så där, det är ju bara en naturlig instinkt, men vi vill ju inte att han ska ha den instinkten så vi tränar bort det. Det som är farligt är ju om det kommer någon som inte vet att Zeke kommer reagera så eller barn som bara vill klappa kommer nära när han kalasar på sitt ben...

Bäst mår väl också hundarna om de inte känner behovet av att beskydda sin mat, leksak eller ben med sitt liv, utan känner sig lugn och trygg med dessa saker runt oss och andra människor eller hundar.

Det är mycket med det här att uppfostra en hund. Många lägger säkert inte så stor vikt i att sätta dessa gränser för sina husdjur. För mig är det viktigt och det är till största delen för att jag vill ha en glad och trygg hund!

Efter några dagarn träning så kan Zeke sitta fint och ge vacker tass. PLUS att han gör "high five"!!! Jätte söt!!!
Men nu vet jag inte riktigt vad nästa trick ska vara? Det får inte vara för svårt bara. Har börjat prova med "ligg" men än så länge inget lyckan försök. hehe


NAMN
 

MAIL


URL

Spara?